neděle 4. prosince 2011

Územní řízení na Central Kladno

Poté, co v průběhu podzimu 2011 proběhla ve dvou etapách správní řízení umožňující odstranění objektů v místech, kde má v budoucnosti stát "obchodní společnsko-zábavní centrum" Central Kladno, nastává nyní klíčová fáze povolovacího procesu.

Na den 29.12.2011 v 10:00 je na Magistrátu města Kladna nařízeno veřejné projednání v rámci oznámeného zahájení územního řízení. Územní řízení je klíčovým řízením vedeným dle správního řádu (narozdíl od EIA), kde je možné využít i více obranných prostředků, včetně soudních (u EIA toto možné není). V rámci tohoto procesu je nutné zajistit, aby byla dodržena všechna opatření, ke kterým se investor zavázal v rámci dlouhotrvajícího procesu EIA.

Oznámení o zahájení územního řízení a informace o dotčených objektech, pozemcích, předpokládaných účastnících řízení a další zákonem vyžadované detaily naleznete v oznámení vyvěšeném na úřední desce Magistrátu města Kladna (č.j. Výst./3501/11-3/Hoř).

Námitky účastníků řízení a připomínky veřejnosti musí být uplatněny nejpozději při veřejném ústním jednání, jinak se k nim nepřihlíží. Účastníci řízení mohou nahlížet do podkladů rozhodnutí na Odboru výstavby Magistrátu města Kladna v úřední dny, tedy: Po, St 8 - 11.30, 12.30 - 18 hod., Čt 8 - 11.30, 12.30 - 15 hod.

Vyzýváme všechny, kteří chtějí ještě nějakým zásadním způsobem ovlivnit budoucí podobu záměru Central Kladno, aby se včas před veřejným jednáním seznámili s podklady (viz výše) a přišli svůj názor vyjádřit na veřejné projednání územního řízení záměru Central Kladno dne 29.12.2011 v 10:00 na Magistrát města Kladna.

1 komentář:

  1. Jak to nakonec dopadlo? Postavilo se něco nebo ne? Z Kladna jsem se nakonec odstěhoval, tak jsem to nějak nezaznamenal. Ale přišlo mi, že spousta lidí tam měla mít zajímavý podnikatelský záměr, takže se tam pokladní kotoučky mohly točit ve velkém. Teda pokud to OC stojí. :) Tak díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat